Konya Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Konya Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin binası, Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Keleşoğlu tarafından yaptırılmaktadır. Toplam 56 bin metrekare inşaat alanına sahip olan ve 4 bloktan oluşan projede, 1 numaralı derslik bloğu 15 Şubat 2008 tarihinde hizmete girmiş ve 6 milyon YTL'ye mal olmuştur. Ahmet Keleşoğlu'nun katkıları nedeniyle fakültenin adı da "Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi" olarak değiştirilmiştir. 2 no'lu derslik, dekanlık ile yemekhane ve konferans salonu bloklarının temel atma töreni ise 6 Ekim 2008'de gerçekleşmiştir. Böylece Ahmet Keleşoğlu'nun üniversiteye katkısı 20 milyon YTL'ye ulaşmıştır. 18 ayda tamamlanarak hizmete açılacak bu üç bloktan, 9 bin öğrenci yararlanacaktır. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi II. etap inşaatlarını oluşturan, dekanlık, yemekhane ve konferans salonu ile derslik bloklarının inşaatları Eylül 2009'da tamamlanarak 2009-2010 eğitim döneminde faaliyete başlayacaktır.