Ermenek Nezahat ve Ahmet Keleşoğlu Camisi

Ermenek Nezahat ve Ahmet Keleşoğlu Camisi

Ermenek Seyran Mahallesi'nde bulunan eski caminin yerine yeniden inşa edilen Nezahat Ahmet Keleşoğlu cami inşaatına Eylül 2007'de başlanmıştır. Bölgenin doğal yapısının sonucu olarak eğimli bir arazi üzerine oturan cami, kot farkının giderilmesi için üç katlı olarak inşa edilmiş olup, ana cami yapısı bu katların üzerine yerleştirilmiştir. Yaklaşık 2000m2 alana sahip yapıda, terasın cami avlusunu oluşturduğu aşevi ve sosyal faaliyet alanları da bulunmaktadır. ıki minareli, iki şerefli olarak gerçekleştirilen cami; özenle seçilmiş ve yapılmış çini kaplamaları, mermer döşeme, mihrap, minber, kürsü, pencere söveleri ve vitrayları ile Ağustos 2008'de tamamlanarak Ermenek halkının hizmetine açılmıştır.